Puhallusvillan kierrätys ja loppusijoitus

Kaikki puhallusvillat voi kierrättää.

Puhallusvilla on lämmöneristeistä kaikista vaivattomin poistaa. Suurtehoimuroinnilla villa voidaan imeä helposti ja tehokkaasti pois. Tarvittaessa villan voi käyttää eristeenä toiseen kohteeseen. Eriste voidaan pakata imun yhteydessä ja käyttää myöhemmin vaikka samassa kohteessa. Ihannetapauksessa se voidaan siirtää letkua pitkin toiseen kohteeseen jopa satojen metrien päähän.

Puhallusvillan hyötykäyttö

Eko-Expert valmistaa mineraalivilloista uusiopuhallusvillaa tarkoitusta varten rakennetussa tuotantolaitoksessa. Sinne toimitetaan teollisuuden tuotannosta syntyneet ylimääräiset villaerät, kuten leikkauskaistat.

Työmaalla urakoitsija voi myös jalostaa puretut villalevyt puhallusvillaksi kuorma-auton päälle rakennetulla laitteistolla.

Eristysjätteen hävitys

Jos puhallusvilloja ei voi enää hyödyntää purkutyömaalla, ne voi toimittaa sekajätteenä yleiselle jätteenkäsittelylaitokselle.

Jätteenkäsittelylaitokselle puhallusvillaa toimitettaessa täytyy ensin varmistaa ovatko villaan sekoitetut boorit sallittuja kyseiselle jätteenkäsittelylaitokselle.